De Groote Sociëteit

Over de sociëteit

De Groote Sociëteit in Maastricht, opgericht in 1760, was een exclusieve mannenclub waar vooraanstaande burgers, kanunniken en militairen lid van waren. In een elegante en verfijnde omgeving kwamen de leden samen om te genieten van drankjes, kaartspellen en biljart, en om te roddelen. De sociëteit had ook een sterke betrokkenheid bij het culturele leven van de stad, met aandeelhouders in de stadsschouwburg en een indrukwekkende collectie kranten en tijdschriften.

3 Prachtige zalen

De Groote Sociëteit beschikt over drie unieke zalen met een eigen charme en exclusiviteit. Op de begane grond is de Balzaal gelegen met uitzicht over het romantische Vrijthof. Aansluitend aan de Balzaal ligt de Huiskamer met een klassieke bar. Op de eerste verdieping ligt de vergaderzaal met een eigen bar en eigen sanitaire voorzieningen. 

Voor elk soort event

De Groote Sociëteit is door haar mooie en centrale ligging een unieke locatie voor het houden van lezingen, recepties, presentaties, vergaderingen en koffietafels . De stijlvolle zalen bieden een prachtige ambiance voor feesten, (baby)borrels en optredens. U ontvangt uw gasten, klanten of medewerkers in een 19e eeuwse sfeer met alle hedendaagse voorzieningen.

Prachtige geschiedenis

Cultureel erfgoed

Naast hun activiteiten in de stad, had de sociëteit ook een prachtig buitenverblijf genaamd Slavante, waar openluchtconcerten plaatsvonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw beschadigd en geplunderd, maar na de oorlog herstelde de sociëteit en groeide ze verder. Tegenwoordig is het lidmaatschap toegankelijker en blijft de Groote Sociëteit een levendig onderdeel van het culturele erfgoed van Maastricht, waar leden samenkomen om tradities voort te zetten en te genieten van de warme gemeenschap die deze historische vereniging biedt.